Tamil edit

Signs of the Zodiac
ஆடவை (āṭavai)   மடங்கல் (maṭaṅkal)
Tamil Wikipedia has an article about நள்ளி.

Etymology edit

Literally translates to crab. Compare நளி (naḷi, scorpion).

Pronunciation edit

Noun edit

நள்ளி (naḷḷi)

  1. (astrology) the Zodiac sign Cancer
    Synonyms: அலவன் (alavaṉ), குளிர் (kuḷir), நண்டு (naṇṭu), சேக்கை (cēkkai), கடகம் (kaṭakam)

See also edit

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
       
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)
       
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)
       
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References edit

  • University of Madras (1924–1936), “நள்ளி”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press