மிதுனம்
Tamil
editரிஷபம் (riṣapam) | கடகம் (kaṭakam) | |
Tamil Wikipedia has an article about மிதுனம். |
Etymology
editBorrowed from Sanskrit मिथुन (mithuna).
Pronunciation
editNoun
editமிதுனம் • (mituṉam)
See also
editZodiac signs in Tamil (layout · text) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
உதள் (utaḷ), மேஷம் (mēṣam) |
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal), ரிஷபம் (riṣapam) |
ஆடவை (āṭavai), மிதுனம் (mituṉam) |
நள்ளி (naḷḷi), கடகம் (kaṭakam) | ||||||||
மடங்கல் (maṭaṅkal), சிம்மம் (cimmam) |
ஆயிழை (āyiḻai), கன்னி (kaṉṉi) |
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ), துலாம் (tulām) |
நளி (naḷi), விருச்சிகம் (viruccikam) | ||||||||
கொடுமரம் (koṭumaram), தனுசு (taṉucu) |
சுறவம் (cuṟavam), மகரம் (makaram) |
குடங்கர் (kuṭaṅkar), கும்பம் (kumpam) |
மயிலை (mayilai), மீனம் (mīṉam) |
References
edit- University of Madras (1924–1936) “மிதுனம்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press