துலாம்

Tamil edit

Signs of the Zodiac
கன்னி (kaṉṉi)   விருச்சிகம் (viruccikam)
Tamil Wikipedia has an article about துலாம்.

Alternative forms edit

Etymology edit

Borrowed from Sanskrit तुला (tulā).

Pronunciation edit

Noun edit

துலாம் (tulām)

  1. (astrology) the Zodiac sign Libra
    Synonyms: கட்டளை (kaṭṭaḷai), கோல் (kōl), சீர் (cīr), தராசு (tarācu), தூக்கு (tūkku), நிறுப்பான் (niṟuppāṉ), நிறை (niṟai), வணிகன் (vaṇikaṉ)

See also edit

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
       
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)
       
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)
       
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References edit

  • University of Madras (1924–1936), “துலாம்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press